luni, 13 august 2007

Rahona: Halkidiki, wild version

La doar 5 km departare de Porto Carras si doar 3 km de Neo Marmaras, am descoperit un loc de vis, care ne arata o alta fata a Sithoniei, bratul mijlociu al peninsulei Halkidiki: Rahona Hotel & Tavern!
Aici nu veti gasi nici luxul de la Porto Carras, nici aglomeratia vesela din Neo Marmaras. Daca vreti distractie, n-aveti ce cauta la hotelul lui Hristo! Aici e loc pentru odihna, contemplatie, izolare, chit ca civilizatia e doar la doi pasi.
Locul e destul de greu de observat din sosea. Exista un indicator, dar deja ochii sunt obositi dupa cate zeci de pancarte intalnesti pe drum. Mult mai usor de localizat este de pe mare, deoarece proprietarul a avut o idee de marketing simpla dar foarte eficienta: a atarnat de o stanca, la inaltime, un panou pe care este scris un singur cuvant: TAVERNA!
Cazare
Afacerea este mica, de familie. Amplasat pe faleza, intr-o zona unde aceasta este destul de inalta (cca 20 de metri), hotelul are doua 20 de camere. Curate, aer conditionat, televizor, kitchineta. Privelistea marii de smarald este completata de maslini si de pinii seculari care se gasesc in numar mare pe proprietatea de 5000 de metri patrati.
Masa
Adevaratul punct forte il reprezinta insa taverna. Atat ca amplasare, chiar pe "buza" falezei, dar mai ales ca bucatarie. De altfel, Hristo a fost ani buni "chef" la Porto Carras. Iar asta se vede! Lista de preparate nu este din cale afara de bogata, insa nu exista niciun fel de mancare traditional grecesc pe care sa nu vi-l prepare Hristo, fie ca este in menu sau nu. Pesteproaspat este din belsug, tzatziki-ul exact asa cum trebuie, iar rosiile, din gradina proprie, au exact gustul rosiilor de tara de care ne aduceam aminte din copilarie, ceea ce face ca salata greceasca de aici sa fie cea mai buna din Halkidiki. Preturile nu sunt deloc piperate, cu 20 de euro mancati pana cadeti sub masa. Daca locuiti la hotel, se fac discounturi importante. Iar in extrasezon, micul-dejun costa doar 5 euro!
Plaja
Aparent, aici este punctul slab. Hotelul nu dispune de plaja, data fiind amplasarea sa pe o faleza stancoasa. Numai ca imaginatia lui Hristo a rezolvat ingenios aceasta problema. A amenajat un mic dig betonat, dar si cateva alveole sapate in stanca, unde sunt amplasate un numar suficient de sezlonguri si umbrele, pentru toti oaspetii hotelului. Iar limpezimea apei din micul golfulet compenseaza din plin lipsa nisipului.
Preturi
In plin sezon, 15 iulie - 31 august, o camera dubla costa 75 euro/noapte, iar in extrasezon (hotelul este deschis intre 1 mai si 30 octombrie) doar 50 de euro. Exista chiar si o oferta speciala, pentru lunile mai si octombrie - o camera dubla, 7 nopti, 315 euro!
Cum ajungeti
Simplu. Treceti in Bulgaria pe la Giurgiu, atentie mare la militienii pusi pe japca!, puneti cap compas Kulata, intrati in Grecia, urmati ruta Seres - Thessaloniki - Nea Moudania - Neo Marmaras. Hotelul e pe dreapta :). Un sfat prietenesc: la doar cativa kilometri dupa ce intrati pe Sithonia, pe dreapta exista o cafenea absolut inedita, pe care nu aveti cum s-o ratati. O rulota, de unde se servesc racoritoare, bere si cafele, plus cateva mese amenajate in asa fel incat se integreaza perfect in peisaj. Privelistea este minunata, deci merita sa faceti o pauza!




6 comentarii:

Laura spunea...

Suna bine si relaxant! :)

Anonim spunea...

frumoase imagini.....

Catalin Iordache spunea...

Imagini foarte frumoase! Felicitari!

http://www.vacanta-calatorii.blogspot.com/

CornelB - AmFostAcolo.ro spunea...

Servus. Il gasesc un post de interes (prin volumul de info utile) si pentru cititorii mei, pe www.AmFostAcolo.ro.
Daca esti de acord cu un schimb de linkuri, as adauga blogul in pagina Halkidiki - ma rog, un link catre el, la rubrica BLOG VACANTA.

cristina spunea...

Cel mai tare loc din Grecia e Rahona beach....oriunde mi-as petrece vacanta de vara ma intorc cel putin o saptamina la Christos...

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!